fredag 8 juli 2011

Resedagboken-torsdag+fre morgon






Vår första HELA dag i Nice,vi fick gjort mycket,precis som det ska vara på en kort semester. Vi åkte in till G.stan lite senare på fm. Gick runt o tittade i små butiker-mkt tvål o parfym här-me like:) Kollade även in souvenirer-jag köpte en hel del-både presenter o till mig.

Vi åt på ett jättemysigt ställe-stora portioner,så man kunde def inte äta upp...! Jag tog en club sandwich med kyckling,rosé o latte till det,Angie tog hamburgaretallrik. Vi började prata med ett äldre,norskt par på restaurangen-om att vi saknade solen...O vips så kom den fram!!! Snacka om att vi blev glada:D Vi gick ner till "Promenade Anglais" och beundrade den fina utsikten-Aldrig sett något så vackert! Vi njöt:)

Sen tillbaka till hotellet o där bytte vi om till bikini/baddräkt o upp på takpoolen o låg där o njöt i ca 2h-Där var också obeskrivligt vackert o vilken utsikt...
Beställde 2 glas vin o sandwiches o lite chips(-inte dyrt alls)Hade även körsbär med oss,som vi hade köpt på torget.

Sen gick vi till ett varuhus-stort med många affärer-vi kollade in "sephora" såklart:) Men vi var där för att köpa lite nödvändigheter i mat o dryckesväg-Jättestor mataffär,med supergoda grejer! Vi köpte b.la:vattenflaskor (man kan dricka vattnet i France,men jag tog det säkra före det osäkra)gin,öl,croissanter,olika ostar,baguette,jordnötter,mintpastiller,juice,mousserande vin. Tillbaka till hotellet,där jag mest flamsade runt-vi drack lite drinkar-gin o tonic;) o fixade oss. Kom iväg sent,typ 23.

Promenerade in till G.stan,där vi till slut hamnade på ställe som var ganska typiskt för Niceansk mat-"Cote sud"-vi åt god lasagne o vitt vin till det. Började prata med en intressant,äldre man ifrån Sydarabien-Han ägde en nöjespark i Las vegas-så han var nog inte fattig...Kul att utbyta tips om Nice etc.
Sen begav vi oss hemåt,med sista "tram"(-spårvagn) vid ett på natten.

Nu är det tyvärr! redan fredag kl är 9.00- man har verkligen kommit till ro här nu... Molnigt nu:( Tänkte promenera in till stan idag o strosa runt som igår-även vid havet/promenade de anglais. Men först ska vi ner o äta hotellets frukost/brunch.
Enjoying life in Nice<3 Saknar mina djur därhemma..Här är jättemånga småhundar som verkar ha det superbra här-sött att se...Becca

Inga kommentarer: